MCBÜ’lü Öğreciler İçin Eğitim Protokolü | Manisada Gündem / 19.07.2017

Manisa Celal Bayar Üniversitesi ile Nurol İnşaat ve Ticaret A.Ş. arasında meslek yüksekokullarından mezun olan öğrenciler için eğitim protokolü imzalandı.

Manisa Celal Bayar Üniversitesi ile Nurol İnşaat ve Ticaret A.Ş. arasında; MCBÜ Meslek Yüksekokullarının Maden, Makine, Sondörlük gibi bölümlerinden 2017 yılında mezun olmuş ya da olacak ve Tünel Açma Makinesi (TBM) kullanabilecek nitelikteki öğrencileri, firmanın üstlenmiş olduğu İstanbul Anadolu Yakasında inşa edilecek “Ümraniye-Ataşehir-Göztepe Metrosu İnşaat ve Elektromekanik Sistemler Temin, Montaj ve İşletmeye Alma İşleri” kapsamında çalıştırmak için eğitim protokolü imzalandı.

MCBÜ Rektörü Prof. Dr. A. Kemal ÇELEBİ ile Nurol İnşaat ve Ticaret A.Ş. adına Nurettin AKDENİZ tarafından imzalanan protokol, 30 Eylül 2017 tarihine kadar geçerli olacak. Protokol çerçevesinde işveren, üniversite tarafından kendisine önerilen nitelikli öğrencileri, belli bir dönem eğitime ve sonrasında sınava tabi tutarak, başarılı olanları belirtilen işte istihdam edecek. Eğitim protokolü kapsamında öğrenciler; yer bilimleri, kaya mekaniği, zemin mekaniği, tünel açma yöntemleri, emniyet ile ilgili temel kavramlar gibi konularda eğitim alacak. TBM operatörlük eğitimi; sahada vardiyalar halinde birebir kazı operasyonları şeklinde verilecektir.