Teknoloji Müzesi’nden Okullara Çağrı | Gebze / 18.11.2016

Otoyol A.Ş. tarafından Dilovası ayağında kurulan Osmangazi Körfez Geçiş Köprüsü Oksijen AVM içerisinde açılan sanayi müzesine ilgi her geçen gün artıyor. 350 m2 alanda 2 kat olarak kurulan teknoloji müzesinin ortasında köprünün benzer bir maketi yer almakta.

Müze içerisinde ayrıca Osmangazi Köprüsü’nün yapımından bitişine kadar inşaat ve montaj evreleri, kullanılan malzemeler, beton ve çelik malzemelerin yapımı ve montaj aşamaları görüntüler eşliğinde müze ziyaretçilerine aktarılıyor.

Köprü yapımında kullanılan malzemeler ve çelik numunelerinin de yer aldığı müzede, kullanılan beton numuneleri, deniz altında bulunan keson örnekleri de yer alıyor.

OKULLARIN GÖRMESİ LAZIM

Bölgemizde yer alan Gebze Teknik Üniversitesi dahil, MEB’na bağlı mesleki liselerin de bu müzeyi gezmesi çağrısı yapan Otoyol A.Ş. Pazarlama Yöneticisi Özge Çimen, “Müzemizde eksik olan bazı malzemeler de tamamlanmış durumda. Ziyaretçilerimiz burada stant önüne geldiklerinde, karşısında bulunan ekrandan köprüye ait o malzemenin ya da bölümün kısa bir anlatımını da otomatik olarak duyabilecek. Bu müze olarak Türkiye’de çok az örneği olan bir teknoloji. Buradaki asıl amacımız, Türkiye ve çevre ülkelerdeki öğrencilerin gelip teknolojiyi öğrenmelerini istiyoruz. Bu müzeler yurtdışında veya bazı yerlerde köprünün ayağına koyuluyor, açıkçası çok da ilgi çekmiyor. Biz daha faydalı olması açısından AVM’nin ortasına koyduk. Planlamasını tamamen biz yaptık. Çok da ilgi göreceğini düşünüyoruz. Özellikle okullarda öğrencilerimizin, STK’ların, mühendislik, mimarlık odalarının burayı görmesi bilgi sahibi olması gerektiğini düşünüyorum. Köprünün inşasından bugüne kadar yapım aşamaları, kullanılan malzeme ve sistemler, inşaat süreci videolarla ziyaretçilerimize izletilmekte” dedi.

HEDİYELİK EŞYALAR GÖRÜCÜDE

Müze içerisinde açılan ayrı bir bölümde, Osmangazi Köprüsü’ne ait hatıra ve hediyelik eşya bölümü de davetlilerin beğenisine sunuluyor. Bazı ulaşım sorunları olduğunu belirten Çimen, “Oksijen Dilovası AVM”ye ulaşmakta şu an için ufak tefek sıkıntılar olabilmekte. Ancak zamanla bu aşılacaktır. Ziyaretçilerimiz 20’nin üzerindeki mağazalarımızdan alışverişini yapıp, köprü manzaralı sosyal tesislerimizde yemeklerini yiyip, çaylarını yudumlayabilirler. Müzemizi gezip hediyeliklerden alıp yoluna devam edebilir. Eminim yıl sonu itibarı ile Bursa otoyolu da açılınca Oksijen’lerde hareketlilik daha da yoğun olacaktır.”

ALTINOVA – DİLOVASI ARASI SERVİS

Otoyol A.Ş.’de, Oksijen AVM’lerin de işletmeciliğini de yapan Otoyol A.Ş., köprünün karşıdaki ayağı Yalova-Altınova’dan Dilovası’na karşılıklı servis hizmetini devreye soktu.

AVM yoğunluğunu arttırmaya yönelik bu düzenlemede her Cumartesi ve Pazar günü Altınova’dan 11.00, 15.00 saatlerinde, Dilovası’ndan ise saat 13.00 – 17.00 saatlerinde servis hizmeti sağlamakta. Altınova Belediyesi’nin desteklediği bu hizmetin benzerinin yakın zamanda Gebze, Darıca ve Çayırova arasında da uygulanması bekleniyor.